VirkVel - i din krop
Fysiurgisk massage

Massage, der gør en behagelig forskel i hele din krop

- Under og efter

Fysiurgisk massage er den klassiske massageform, hvor der arbejdes grundigt med at bearbejde musklerne, massere og strække kroppen ud fra dennes anatomi og fysiologi. Hvert greb retter sig mod en konkret anatomisk struktur, som også fysioterapeuter benytter.

Ordet "fysiurgi" handler om at afhjælpe lidelser i bevægeapparatet, det vil sige de muskler, led og knogler vi bevæger os med. Ordet "massage" kommer fra arabisk mass/mas'h, der betyder at klemme/ presse blidt, eller fra græsk massein, der betyder at ælte og klemme.

Hver muskel masseres fra dens udspring til dens tilhæftning, hvilket medfører øget blodgennemstrømning. Massagen giver velvære og er en behagelig oplevelse.

Jeg arbejder ligeledes, efter aftale, specifikt med bindevævet og dybdegående arvævsmassage bl.a. efter skade og/eller operation.

Når du har fysisk smerte i kroppen, påvirker det din trivsel og dit humør

Derfor tilbyder VirkVel fysiurgisk kropsmassage:


"Jeg lægger stor vægt på, at du oplever en forskel i din krop efter en god kropsmassage. Det er både når du har akutte spændinger, ubehag eller blot ønsker en afslappende velvære massage. Massage må ikke gøre ondt, den skal gøre godt. Det kræver tålmodighed og grundighed, hvorfor jeg anbefaler min. 1 times massage. Det skal føles behageligt både under og efter behandlingen.

Mvh. Lillibeth Bjørklund
Læge- og fysioterapeuteksamineret massør 

Historien om den Fysiurgiske massage som tidligere var en del af den lægelige behandling

Hvorfor skal massage ikke gøre ondt, for at gøre godt?

Denne artikel beskriver det jeg har oplevet i min behandlingsteknik: at det skal være behageligt at få massage.

„Kamp-/flugt“-tilstanden er vores svar på at være stresset. Stress er noget, vores bevidste eller underbevidste sind opfatter som en trussel. Smerter er en betydelig stresspåvirkning for næsten alle og tvinger det sympatiske nervesystem til at være i aktion og uden nogen god vekselvirkning med det parasympatiske nervesystem. læs hele artiklen her fra Sund Forskning

Smerte ved massage forværrer et anspændt nervesystem